Informirani pristanak

Obrazac informiranog pristanka za ispitanika za “Testiranje na HIV kod kuće – pilot projekt za područje Grada Zagreba”

Dragi sudioniče,

željeli bismo tražiti Vaš pristanak da budete sudionik istraživanja koje se provodi u sklopu projekta “Testiranje na HIV kod kuće – pilot projekt za područje Grada Zagreba” (u daljnjem tekstu “Projekt”) i tražiti Vaše dopuštenje za pohranu i obradu Vaših podataka. Istraživanje će provoditi Referentni centar za dijagnostiku i liječenje zaraze HIV-om Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u suradnji s Hrvatskom udrugom za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV). Istraživanje će provoditi Nikolina Bogdanić, dr. med., prof. dr. sc. Josip Begovac, prim. dr. sc. Šime Zekan, prof. dr. sc. Davorka Lukas, Vanja Romih Pintar, dr. med., Luka Marinković, dr. med., Sanja Belak Škugor, prof. psihologije, Ivana Benković, mag. psihologije, Arian Dišković, Tomislav Beganović, Davor Dubravić, mag. psihologije i Josip Kresović, mag. psihologije. Preko web aplikacije bit će Vam omogućena narudžba brzog testa koji detektira protutijela na HIV-1/2. Koristit će se OraQuick ADVANCE® rapid HIV-1/2 antibody test, ‘point of care’ test dostupan i odobren na hrvatskom tržištu od Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Od Vas će se tražiti da ispunite kratki upitnik o rizičnom ponašanju i iskustvu testiranja. Vaši podaci neće sadržavati identifikacijska obilježja kao što su ime, prezime ili adresa te će biti kodirani šiframa. Samo zbirni podaci iz istraživanja (podaci za čitavu grupu sudionika) koristit će se za uvođenje kućnog testiranja na HIV u Hrvatskoj, a mogu biti objavljeni i u znanstvenim publikacijama. Vaši individualni odgovori neće biti objavljeni. Za sudjelovanje u istraživanju nećete dobiti naknadu.

Cilj Projekta

Cilj Projekta procjena je prihvatljivosti i jednostavnosti izvedbe OraQuick ADVANCE® rapid HIV-1/2 antibody testa za samostalno testiranje kod kuće, utvrđivanje broja otkrivenih osoba zaraženih HIV-om i procjena povezanosti novodijagnosticiranih osoba sa skrbi.

Tko je pokrovitelj istraživanja

Projekt je financiran sredstvima ViiV Healthcare Grants and Donations regulirano ugovorom o donaciji između GlaxoSmithKline Hrvatska i Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa, naziva “Step forward: Home-self testing in times of crisis”.

Pristup medicinskoj dokumentaciji

Vaše podatke mogu pregledati istraživači ili Etičko povjerenstvo Klinike “Dr. Fran Mihaljević” kako bi se osiguralo pravilno provođenje istraživanja.

Sudjelovanje i povlačenje

Vaše sudjelovanje u istraživanju potpuno je dobrovoljno. Možete odlučiti ne sudjelovati. Ako se odlučite za sudjelovanje, u svakom trenutku možete odlučiti povući svoj pristanak. To neće imati nikakvih posljedica za Vas.

Kontakt osoba koja se bavi Projektom je:

Ime: Nikolina Bogdanić, dr. med.

Ustanova: Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Zagreb

Telefon: 091 4012 012

Pristanak za sudjelovanje u ovom istraživanju dajete klikom na gumb DALJE.

error: Content is protected !!