REZULTAT VAŠEG TESTIRANJA NA HIV PRELIMINARNO JE POZITIVAN

ODABRALI STE REZULTAT VAŠEG TESTIRANJA NA HIV: PRELIMINARNO POZITIVAN

Testom OraQuick Advance® Rapid HIV-1/2 Antibody Test testirali ste se na protutijela na HIV (virus humane imunodeficijencije) i odabrali prikaz (sliku) koja prikazuje preliminarno pozitivan rezultat testiranja. Ovaj test ne određuje virus, već samo protutijela na HIV. Protutijela se stvaraju kao prirodni odgovor na infekciju (zarazu). Preliminarno pozitivan rezultat testa znači da su kod Vas utvrđena protutijela na HIV. Ovaj rezultat znači da ste vjerojatno zaraženi HIV-om. Test OraQuick vrlo je pouzdan, međutim, pozitivni nalaz smatra se preliminarnim i potrebno ga je potvrditi dodatnim testiranjem u zdravstvenoj ustanovi.

Interpretacija rezultata:

Interpretaciju rezultata testiranja na HIV pruža isključivo zdravstveni djelatnik odnosno liječnik.

  • – Za vrijeme rada CheckPoint centra Zagreb (pon/sri/pet 16:00-19:30h) na broj 01 4669 058 možete dobiti dežurnog liječnika za konzultacije i pojašnjenje Vaših rezultata testiranja. Ako Vam se liječnik ne javi odmah pokušajte ponovno nazvati jer možda u tom trenutku prima korisnike.
  • – Također, u svakom trenutku vam je na raspolaganju liječnik zadužen za provedbu ovog pilot istraživanja na broj telefona 091 4012 012.

Informiranje, povezivanje sa skrbi i psihosocijalna podrška: Preuzmite brošuru Pozitivna prevencija s korisnim informacijama koje smo pripremili za Vas na jednom mjestu. Javite nam se za pomoć pri povezivanju sa skrbi, dodatno informiranje i psihosocijalnu podršku na broj 0800 448 767 za vrijeme rada CheckPoint centra Zagreb (16:00-19:30h) te radnim danima između 09:00 i 15:00h ili nam pošaljite upit na pitaj@huhiv.hr ili psihosocijalna.podrska @huhiv.hr.

Za ostale upite i psihosocijalnu podršku možete nam se javiti na broj 0800 448 767 za vrijeme rada CheckPoint centra Zagreb (16:00-19:30h) te radnim danima između 09:00 i 15:00h ili nam možete poslati upit na pitaj@huhiv.hr ili psihosocijalna.podrska @huhiv.hr

Napomena: Za potvrdu preliminarno pozitivnog rezultata napravite dodatne testove u zdravstvenoj ustanovi. Javite se telefonski (tel. 01/ 2826 206), ili osobno, u ambulantu 6/1 Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, Mirogojska 8, radnim danom od 11-13 sati radi dogovora termina pregleda. Za pregled u ambulanti nije potrebna uputnica. Pokažite liječniku rezultat testiranja.

Želimo Vam pružiti još korisnih informacija:

Odricanje od odgovornosti:
Obzirom da ste se sami testirali te ste svojom odlukom izabrali prikaz (sliku) izgleda rezultata vašeg testa te da ne možemo utvrditi točnost i pouzdanost informacija i vaših postupaka, ovom obavijesti odričemo se bilo kakve odgovornosti.
error: Content is protected !!